تکاب: اعتراض اهالی روستای «ساریجالی» به استحصال معدن پلی متال

آذوح: در روزهای اخیر اهالی روستای «ساریجالی» تکاب (تیکان تپه) دراعتراض به آغاز فعالیت معدن پلی متال این روستا تجمع کردند.
بنا به اطلاع اویان نیوز، جمعه ۳۰خرداد۹۳ در این تجمع اهالی روستای «ساریجالی» شهرستان تکاب (تیکان تپه) به آثار مخرب ناشی از فعالیت این معدن از جمله تخریب مراتع روستا، آلوده شدن چراگاهها، آلوده شدن منابع آبی منطقه و… اعتراض داشتند.
براساس این گزارش، معدنکاران ماشین آلات خود را در اطراف این روستا جهت شروع فعالیت خود مستقر نموده بودند که معترضان مانع فعالیت معدنکاران شدند.
در پی این تجمع «قهرمانی» فرماندار جدید شهرستان تکاب (تیکان تپه) در جمع معترضان حاضر گردید.
به گفته روستاییان با شروع فعالیت های این معدن مراتع و چراگاههای اصلی این منطقه تخریب گردیده و با آلوده شدن آبهای سطحی و زیر زمینی کشاورزی و دامداری منطقه به ورطه نابودی کشیده می شود.
معدن پلی متال در بالا دست روستای «ساریجالی» واقع گردیده است.
این منطقه آب چندین روستا از جمله «ساریجالی»، «چارداق»، «قوشخانا»، «هامپا» و «قوش بولاق» را تامین می کند که شغل اصلی ساکنان آن کشاورزی و دامداری است.
در ضمن این منطقه از اصلی ترین منابع و سرچشمه های تامین آب سد «الغدیر» و «گوگردچی» بوده که آب آشامیدنی شهرستان تکاب(تیکان تپه) نیز از آنها تامین می گردد.
به اعتقاد اهالی با آغاز فعالیت معدن پلی متال «ساریجالی» آب شرب منطقه آلوده شده و زندگی اهالی با مخاطره رو به رو می گردد.
معدن پلی متال ترکیبی از چندین فلز مختلف از جمله سرب، روی، آهن و… می باشد.
گفته می شود مجوز فعالیت معدن پلی متال «ساریجالی» شهرستان تکاب(تیکان تپه) به تازگی به یک شخص غیر بومی (اهل اصفهان) واگذار شده است.
پیشتر نیز اهالی روستای «گؤله گؤله» تکاب(تیکان تپه) دراعتراض به فعالیت معدن سنگ آهن این روستا تجمع کرده بودند.
به اعتقاد فعالان محلی، به رغم ملی بودن اینگونه معادن و تعهدات قانونی متوالیان استخراج این معادن، تاکنون این معادن و سایر معادن واقع شده در شهرستان تکاب(تیکان تپه) منفعتی برای اهالی نداشته و تنها فقر و محرومیت و آلودگی محیط زیستی نصیب ساکنان بومی شده است.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn