نادر قاضی پور:از 80 سال قبل تا کنون هیچ سرمایه گذاری دولتی در آذربایجان غربی انجام نشده است
- توضیحات
- منتشر شده در سه شنبه, 10 تیر 1393 14:38
آذوح: وضعیت بحران اقتصادی در آذربایجان جنوبی به دلیل تبعیض ها و ناعدالتی های سیستم حکومت مرکزی روز به روز وخیم تر میشود. بحران های اقتصادی و بی توجهی حکومت مرکزی به مشکلات آذربایجان جنوبی نمایندگان مورد تایید همین حکومت را نیز به اعتراف و پرده برداشتن از مشکلات وخیم آذربایجان واداشته است.
آذربایجان غربی دارای بیشترین پتانسیل های اقتصادی و کشاورزی است و به عقیده کارشناسان قطب تولید محصولات کشاورزی است. ظرفیت بالای کشاورزی غرب آذربایجان بهانه ای برای فلج کردن صنعت آن توسط مسئولان دولتی شده است.
به گزارش گوناز تی وی نادر قاضی پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس و نماینده مردم ارومیه با بیان موضوع فلج کردن پایه های اقتصادی در غرب آذربایجان اظهار کرد :" در طول سال های گذشته مسئولان به بهانه کشاورزی بودن، مانع از ورود صنعت به آذربایجان غربی شدند و یکی از مهمترین پایه های اقتصاد و توسعه این منطقه را فلج کردند، در پی آن نیز با بی توجهی و اهمال کاری برای جلوگیری از خشکی دریاچه ارومیه آخرین تیر خود را به حیات استان زدند و همان کشاورزی را که لنگان لنگان حیات مردم استان را می چرخاند نیز نابود شد."
نادر قاضی پور هم چنین از بیکار شدن 3 میلیون نفر در استان آذربایجان غربی خبر داد و افزود:" بسیاری از فعالان اقتصادی استان با وجود نامهربانی هایی که از سوی مسئولان برای ورود صنایع به آذربایجان غربی و حمایت از سرمایه گذاران روا شد، سعی در ایجاد صنایع برپایه کشاورزی کردند که با توجه به خشکی دریاچه ارومیه همان روزنه امید نیز از بین رفته است و صنایع تبدیلی تعطیل و ۳میلیون نفر در استان بیکار شده ا ند."
وی با تاکید بر ضرورت جایگزینی سریع صنعت به جای کشاورزی در آذربایجان غربی اضافه کرد:" مسئولان موظف هستند برای جبران کوتاهی های خود در این زمینه، اعتبارات خاصی به استان در جهت توسعه و خروج از بحران معیشتی اختصاص دهند و البته این چیزی جز حق مردم این استان نیست.".
قاضی پور بابیان بی اعتمادی سرمایه گذاران دولتی برای سرمایه گذاری در غرب آذربایجان اظهار کرد: تنها سرمایه گذاری دولتی در این استان توسط وزارت دفاع در80سال قبل برای ساخت کارخانه قند میاندوآب بوده است و بعد از آن هیچ اقدامی از سوی دولت برای توسعه استان و رفع بحران های اقتصادی و شغلی مردم آن انجام نشده است.".
وی اضافه کرد:" حق مردم این استان از سایر صنایع فعال و دولتی کشور از جمله ذوب آهن اطفهان داده نمی شود، آذربایجان غربی ۴درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است که این به معنی داشتن حق ۴درصدی از تولیدات کارخانه های دولتی ذولب آهن اصفهان و فولاد خوزستان است که باید این میزان از تولیدات خود را با شرایط اسان و چک و سفته های ۱۲ماهه به صنایع استان واگذار کنند تا این صنایع نیز زنده بمانند."
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جدید باید بداند وظیفه سنگینی بر عهده گرفته است و باید تلاش بسیاری برای حقوق پایمال شده مردم آذربایجان غربی انجام دهد و از پرداختن باج و عملکرد شخصی خود را دور کند."
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم ماکو، پلدشت، شوط و چالدران نیز با بیان اینکه این استان از سرمایه های کلان دولتی بی بهره مانده است، اظهار کرد :"آذربایجان غربی در جوار خود بازارهای مهم شمال عراق، ترکیه، جمهوری خودمختار نخجوان را دارد اما غفلت ها موجب شده است تا بازاریابی مناسبی برای تولیدات و محصولات تولیدی این استان در بازارهای موجود انجام نشود و نقش صادر کنندگی خود را از دست داده ایم بلکه خود نیز به یک بازار مصرفی برای کشورهای همسایه تبدیل شده ایم، درحالیکه محصولات تولیدکنندگان داخلی روی دستشان مانده و از بین می رود.".
محمد علیپور رحمتی هم چنین بی توجهی مسئولین گماشته شده محلی به معضلات غرب آذربایجان را جزو عوامل عقب ماندگی این استان نام برد. وی تصریح کرد :" انتظار می رود تا شخصی که مسئولیتی در زمینه اقتصاد و صنعت استان بر عهده می گیرد، نگاهش بر توسعه بخش و رونق اقتصادی باشد و تنها برای کسب قدرت و پست وارد این عرصه نشود چراکه دود این فردگرایی و باندبازی ها چشم مردم را کور کرده است."
علیپور هم چنین شعارهای رقابتی و سرو صداهای بدون عمل را برای حل مشکلات بیهوده دانست و گفت: "شعار دادن و با اعداد بازی کردن، کار سختی نیست و سرنوشت کنونی آذربایجان غربی نیز ناشی از همین شعارهای بی عمل و بازی های آماری است درحالیکه باید اقدامی انجام داد که نتیجه آن در افزایش امید به زندگی مردم و رونق استان دیده شود."
لازم به ذکر است محرومیت های تحمیل شده به ملت آذربایجان جنوبی باعث شده تا آذربایجان جنوبی شاهد مهاجرت جوانان مستعد خود به مناطق مرکزی ایران در حجمی بسیار بالا باشد. امری که بلاشک نشان گر استعمار عمیق آذربایجان جنوبی از سوی رژیم های حاکم بر ایران طی 90 سال اخیر می باشد.
سیاست های تبعیض آمیز دولت ایران، شهرهای آذربایجان جنوبی را به فقیرترین حالت خود رسانده است. عدم سرمایه گذاری های مناسب و مشکلات گسترده اشتغال در بین جوانان آذربایجان علاوه بر مشکلات گسترده اجتماعی چون اعتیاد و...،آذربایجان را بدل به مهاجرفرست ترین منطقه جغرافیای ایران بدل کرده است .
گوناز تی وی