بیجار:آثار تاریخی آذربایجان دفن می شوند
- توضیحات
- منتشر شده در شنبه, 21 تیر 1393 19:35
آذوح: رژیم ایران به محو کردن آثار تاریخی ملت تورک آذربایجان جنوبی ادامه می دهد و در اتفاقی تازه قصد دارد تا آثار طبیعی و تاریخی آذربایجان در بیجار را زیر آب دفن کند .
به گزارش گوناز تی وی به نقل از مهر،با آبگیری سد تالوار در شهرستان بیجار آذربایجان بخشي از آثار طبيعي و تاريخي منحصر به فرد در اين شهرستان زير آب دفن مي شود و به همين دليل تجديد نظر در خصوص آبگيري اين سد و همچنين توجه بيشتر به حفاظت از اين آثار تاريخي در اين منطقه از اهميت ويژه اي برخوردار است.
گزارش ها از بیجار آذربایجان حاکی از آن است که در این شهرستان و با آبگيري سد تالوار بخشي از آثار تاريخي و ميراث فرهنگي اين منطقه نيز زير آب دفن مي شود.
به دليل بي توجهي مديران و مسئولان رژیم فارس ميزان خسارت هاي فعاليت های این چنینی به دو بخش محيط زيست و ميراث فرهنگي تا حدود زيادي در بیجار نگران كننده است.
با اینکه احداث سد تالوار در بيجار بالغ بر 80 درصد از منابع آبي آن به استان زنجان مي رسد اما نكته نگران كننده در اين حوزه، دفن تپه هاي تاريخي با آبگيري اين سد است كه به همين دليل انتظار می رود مردم، رسانه ها و دوست داران ميراث فرهنگي دست به كار شده تا از اين فاجعه جلوگيري كنند.
شهرستان بیجار آذربایجان با قدمت چندین هزار ساله دارای آثار تاریخی، جاذبه های دیدنی و سنتی فراوانی است این شهرستان به دلیل ارتفاعی که از سطح دریا دارد به بام ایران نیز شهرت دارد.
در شهرستان بیجار آثار تاریخی و فرهنگی بسیار زیادی وجود دارد که کشف آن گواه تمدن پیشرفته در این منطقه از آذربایجان جنوبی است.
قلعه تاریخی قمچقای، پل تاریخی صلوات آباد، بنای سنگی اوچ گنبد، مسجد تاریخی خسروآباد، تیمچه حاج شهباز خان، تیمچه امیر تومان متعلق به دوره امپراطوری تورکان صفویه، تپه نجف آباد، آثارسد خاکی جعفر آباد نمونه کوچکی از تاریخ گسترده مردم آذربایجان است .
نمونه کوچکی از این امر مهم آبگیری سد تالوار است که با آغاز آبگیری در آن آثار تاریخی و تمدن فرهنگی آذربایجان در زیر لایه های آب مدفون خواهد شد.
طبق برنامهریزی که خود شركت آب منطقهای استان زنجان انجام داده است، 22 اثر تاریخی با اتمام آبگیری سد زیر آب خواهد رفت، میان این 22 اثر تاریخی 11 اثر شاخص و مهم یعنی قابل حفاظت و ثبت نیز وجود دارد كه متاسفانه تاكنون اقدامي عملي براي نجات آنها صورت نگرفته است.
لازم به ذکر است بیجار از شهرهای مرزی آذربایجان جنوبی است که در اثر سیاست تقسیم و پاره پاره نمودن آذربایجان اکنون از نظر تقسیمات اداری تابعه استان به اصطلاح کردستان است. در سال 1296 ه.ق با قحطی بزرگی که در تبریز و آذربایجان به وقوع پیوست، در این هنگام بدستور « امیر نظام گروسی» حاکم وقت بیجار، دهها خروار گندم از گروس به تبریز منتقل گردید و مردم تبریز را از قحطی و مرگ رهانید به همین علت از این تاریخ به بعد « بیجار گروس» را حتی " تبریز کوچک" نیز نامیده اند. این شهر به شدت در حال استعمار و چپاول از سوی مدیریت این استان قرار داشته و علاوه بر آسیمیلاسیون فارس محور با تهاجم گروه های تروریستی کردی نیز مواجه است. اما این منطقه ابدی آذربایجان همچنان با داشتن جاذبه های تاریخی و طبیعی منحصر به فرد خود، همچون ستاره ای در جنوب آذربایجان می درخشد.
گفتنی است قدمت تاریخی بیجار به 7000 سال قبل برمیگردد و آثار بدست آمده از تپه های باستانی آن قابل مقایسه با آثار بدست آمده از تپه « یانیق تپه» میباشد.هم اکنون این تپه ها احتمال دفن شدن زیر آب بعد از آبگیری سد تالوار را دارند که جای تاسف دارد.
گوناز تی وی