آب دریاچه اورمیه باز هم کاهش یافت
- توضیحات
- منتشر شده در جمعه, 23 آبان 1393 12:41
آذوح: معاون امور عمرانی استانداری آزربایجانغربی گفت: احیای دریاچه اورمیه نیازمند همگرایی و هماهنگی مسئولان و مردم است.
هادی بهادری در نشست خبری در خصوص مصوبات دولت برای احیای دریاچه که در سالن جلسات معاونت امور عمرانی ترتیب یافت، اظهارکرد: اهمیت دریاچه اورمیه بر فردی پوشیده نیست و بر تمام مناسبات اقتصادی، اجتماعی، زیستی، فرهنگی و معیشتی منطقه تاثیر دارد.
وی با بیان اینکه احیای دریاچه اورمیه مهمترین اولویت دولت در منطقه آزربایجان است، افزود: اولین مصوبه دولت مربوط به دریاچه اورمیه بوده و تاکنون دولت هر بودجهای که ستاد احیای دریاچه اورمیه پیشنهاد داده تصویب کرده است.
بهادری به همگرایی و هماهنگی مسئولان در رابطه با احیای دریاچه اورمیه تاکید کرد و گفت: باید تمامی مسئولان استان، استانهای مجاور و مسئولان ملی در خصوص احیای دریاچه اورمیه اجماع کامل و هماهنگی در بحث اجرا داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه نباید استفاده ابزاری از موضوع دریاچه اورمیه شود، خاطر نشان کرد: وضعیت فعلی دریاچه اورمیه ناشی از سیاستهای نادرستی بوده که در گذشته اعمال شده است.
معاون امور عمرانی استانداری آزربایجانغربی با بیان اینکه بحث بهرهگیری از مشارکت مردم در خصوص بحث دریاچه اورمیه درگذشته مغفول مانده است، گفت: نقش مردم در احیای دریاچه اورمیه محوری بوده و باید از ظرفیت و مشارکت مردم در اجرای طرحهای احیای دریاچه اورمیه به درستی بهرهگیری شود.
بهادری با تاکید بر اینکه دریاچه اورمیه فرصتی برای توسعه منطقه محسوب میشود، اظهارکرد: در حال حاضر پروژههای تعریف شده به منظور احیای دریاچه اورمیه با پروژههایی که دستگاهها باید انجام بدهند تناقض نداشته بلکه هم راستا است به طوری که توسعه سامانههای نوین آبیاری، جلوگیری از هدر رفت آب و …در توسعه یافتگی منطقه تاثیر دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تراز دریاچه اورمیه ۱۲۷۰٫۴۰ متر بوده که نسبت به پنج روز گذشته شش سانتیمتر کاهش یافته است، افزود: با توجه به افزایش دما و به تبع ان افزایش تبخیر، اگر این روند ادامه یابد به وضعیت پارسال دریاچه اورمیه خواهیم رسید.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر تراز دریاچه اورمیه نسبت به تراز اکولوژیک ۳٫۷ متر فاصله دارد.
معاون امور عمرانی استانداری آزربایجانغربی با اشاره به مصوبه اخیر هیئت دولت در خصوص تصویب بودجه پروژههای احیای دریاچه اورمیه، خاطر نشان کرد: طرح احیای دریاچه اورمیه در ۲۷ محور و در قالب ۷۹ پروژه مطالعاتی و اجرایی تدوین شده که برای عملیاتیشدن این پروژهها بودجه حدود ۷۲۹ میلیارد تومان به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه اعتبارات مصوب دولت در سه بخش بوده، اذعان کرد: علاوه بر این اعتبار در قالب برنامههای سالیانه دستگاههای اجرایی حدود ۱۹۰ میلیارد تومان و از محل صندوق توسعه ملی نیز ۴۸۷ میلیارد تومان نیز برای پروژههای ویژه احیای دریاچه اورمیه پیشبینی شده که مجموع اعتبارات سه بخش حدود ۱۴۰۳ میلیارد تومان را شامل شده که تخصیص این اعتبارات مصوب به صورت مرحله به مرحله انجام خواهد شد.
وی در ادامه اضافه کرد: ۱۴۰۳ میلیارد تومان کل بودجه مصوب درسال ۹۳ بوده که از این میزان ۱۹ میلیارد تومان برای نظارت و مطالعات در اختیار ستاد احیای دریاچه اورمیه قرار گرفته و از این ۱۹ میلیارد تومان حدود پنج میلیارد تومان صرف مطالعات خواهد شد.
معاون امور عمرانی استانداری آزربایجانغربی به منتفی شدن بحث طرح نکاشت با توجه به بارشهای اخیر صورت گرفته اشاره و تصریح کرد: حدود ۶۰۰۰ هکتار تغییر الگوی کشت چغندر به قند و جو در پایاب نوروزلو انجام میشود که در این صورت ۳۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه اورمیه اضافه خواهد شد.
ایسنا