عدم کنترل ریزگردهای دریاچه اورمیه فاجعه زیست محیطی در منطقه بوجود خواهد آورد

آذوح: عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه اختصاص اعتبار برای کنترل ریزگردهای دریاچه اورمیه چندان کارساز نیست، گفت:‌ ابتدا باید دریاچه احیا شود تا بتوان ریزگردها را کنترل کرد متاسفانه مسئولان محیط زیست طرح‌هایی را عنوان می‌کنند که اجرای آن شدنی نیست.
محمداسماعیل سعیدی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت،‌ درباره وضعیت ریزگردها در دریاچه اورمیه، افزود: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از دریاچه اورمیه خشک شده و نمک‌های زیادی کف این دریاچه باقی مانده لذا شرایط نامناسبی در منطقه ایجاد شده است، در چنین شرایطی اختصاص اعتبارات برای کنترل ریزگردها کاری از پیش نمی‌برد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد:‌ وزش باد شدید در دریاچه اورمیه باعث شده تا این نمک‌ها به هوا پراکنده شود و همین وضعیت استان‌های مختلف را تحت تاثیر قرار داده است؛ بدون‌شک اگر نسبت به این معضل همچنان بی‌توجهی شود در سال‌های آتی فاجعه زیست محیطی رخ خواهد داد.
این نماینده مردم در مجلس نهم،‌ با یادآوری اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال برای کنترل ریزگردهای دریاچه اورمیه، تصریح کرد: چنین اقدامی کارساز نیست زیرا ابتدا باید دریاچه احیا شود تا بتوان ریزگردها را کنترل کرد متاسفانه امروزه مسئولان محیط زیست طرح هایی را عنوان می‌کنند که اجرای آن امکان‌پدیر نیست.
وی تاکید کرد: نمک‌های موجود در دریاچه اورمیه ناشی از تبخیر و خشک شدن این دریاچه است، بدون‌شک باید ابتدا فکر علاجی برای خشک شدن دریاچه اورمیه کرد به عنوان مثال برای نجات یک بیمار در موقعیت اورژانسی باید ابتدا اقدامات اولیه صورت گیرد و سپس بعد از احیا فعالیت‌های درمانی بعدی آغاز شود، در مورد دریاچه اورمیه هم همین موضوع صدق می‌کند.
سالانه بیش از یک میلیارد مترمکعب آب دریاچه اورمیه تبخیر می‌شود
سعیدی یادآور شد:‌ سال گذشته به مسئولان محیط زیست اعلام کردیم که هرسال بیش از یک میلیارد مترمکعب آب این دریاچه تبخیر می‌شود و باید ابتدا از تبخیر آب دریاچه جلوگیری شده و سپس برای انتقال آب به این دریاچه برنامه‌ریزی کرد تا بتوان حداقل وضعیت موجود آب این دریاچه را حفظ کرد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس نهم، با انتقاد از فعالیت‌های صورت گرفته از سوی کمیته نجات دریاچه اورمیه، گفت:‌این کمیته کار اجرایی نداشته و تنها به برگزاری چند جلسه اکتفا کرده و متاسفانه کاری از پیش نبرده است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی،‌ گفت: بدون‌شک برای احیای این دریاچه باید هرچه سریع‌تر اقدامات برنامه‌ریزی شده و مدیریتی را انجام داد زیرا اکنون این دریاچه در وضعیت بحرانی قرار دارد.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn