نماینده ی مردم تبریز در مجلس: دولت برخلاف وعده هایش برای احیای دریاچه اورمیه کاری نمی کند
- توضیحات
- منتشر شده در جمعه, 12 دی 1393 10:50
آذوح: نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع احیای دریاچه اورمیه، گفت: یکی از بدترین خاطرات ما در طول زندگی زوال دریاچه اورمیه است چرا که این دریاچه برای ما حکم شمال و جنوب را داشت و بزرگترین تفریح مردم این منطقه محسوب میشد چرا که این دریاچه به دلیل نمک موجود و شوری خود کسی را غرق نمیکرد.
وی ادامه داد: با وجود اینکه احیای دریاچه اورمیه نخستین قول و وعده دولت روحانی بود ولی تا امروز اقدام اساسی در این مورد را شاهد نبودیم و فقط طرحهای پژوهشی مطرح شده است.
منادی با بیان اینکه در ایران اکثر دریاچهها بر اثر تغییرات اکوسیستم خشک شده است و دریاچه اورمیه نیز تحت تاثیر این تغییرات قرار گرفت، افزود: علاوه بر این موضوع، عوامل انسانی نیز به زوال هر چه بیشتر این دریاچه دامن زدند و ما هم میدانیم کدام استان در این بین بیشتر مقصر است و چه حجم زیادی از آبهای این دریاچه در کنار حفر چاههای غیرمجاز استفاده شده است.
میترسم اقدامات دولت برای احیای دریاچه اورمیه نوشدارو بعد از مرگ سهراب باشد
وی تصریح کرد: بنده چند سال قبل طرح انتقال آب از ارس به اورمیه را به مجلس بردم و هر قدر تلاش کردم نمایندگان دیگر استانها اجازه اجرای این طرح را ندادند تا اینکه در نهایت در اواخر دولت دهم این طرح مصوب شد.
این عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه به خوبی میدانیم که با خشک شدن دریاچه بادهای نمکی و تغییرات اکوسیستم را پیش رو خواهیم داشت و ضربه شدیدی از این حیث میخوریم، گفت: این طرح بهترین مسیر برای انتقال آب به دریاچه است چرا که اجازه میدهیم آب شیرین ارس به خزر برسد ولی در دریاچه آب نداریم.
منادی با بیان اینکه هنوز در راستای احیای دریاچه اورمیه ما حرکتی را شاهد نبودیم ، تصریح کرد: شاید هم اقداماتی در دست اجرا دارند ولی من میترسم این اقدامات نوشدارو بعد از مرگ سهراب باشد.
طرحی برای احیای دریاچه اورمیه ارائه نمیشود
وی با اشاره به بحث اعتبارهای در نظر گرفته شده برای احیای دریاچه اورمیه، گفت: آقای نوبخت میگویند هر طرح قابل اجرایی که برای احیای دریاچه بیاورید من بودجه میدهم ولی مشکل اینجاست که طرحی موجود نیست.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر آب ارس را به اورمیه منتقل کنیم من ادعا نمیکنم که دریاچه احیا میشود ولی حداقل جلوی مرگ آن را میگیریم.
منادی با بیان اینکه گروههای فعلی احیای دریاچه اورمیه از اجرای این طرح انتقال آب از ارس به اورمیه خبر نداشتند، افزود: طی یکی دو سال آینده آب ارس به اورمیه میرسد.
این عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به شائبه موجود بر موضوع طرح نمادهای تبریز بر روی اسکناسها و استفاده تبلیغاتی از این طرح در آستانه انتخابات مجلس، گفت: اگر کسی برای چاپ نمادهای تبریز بر روی اسکناسها تلاش کند من شخصا به وی رای میدهم.
وی ادامه داد: حتی اگر این طرح بحثی تبلیغاتی هم باشد، بسیار طرح خوب و قابل تاملی است.