تعطیلی ۴۰% واحدهای تولیدی صنعتی در سولدوز
- توضیحات
- منتشر شده در پنج شنبه, 30 بهمن 1393 10:31
آذوح: از تعداد 108 واحد تولیدی صنعتی در نقده 25 واحد نیمه فعال و 17 واحد دیگر کاملا تعطیل اند.
به گزارش سولدوز خبر، از مجموع طرح های افتتاح شده در دهه فجر امسال حداقل برای ۱۱۰ نفر بطور مستقیم شغل ایجاد شد.
یکی از مهمترین طرح های افتتاح شده در نقده توسط بخش خصوصی، شرکت بسته بندی مواد غذایی و حبوبات بود که با هزینه دو میلیارد و پانصد میلیون تومان به بهره برداری رسید و به تنهایی برای ۴۰ نفر فرصت شغلی ایجاد کرد.
شهرستان نقده با دارا بودن بسترهای طبیعی در بخش کشاورزی، صنعت توریسم و جذب گردشگر، معدن، ایجاد منطقه ویژه یا آزاد تجاری به لحاظ فاصله مناسب با پایانه های مرزی یکی از بهترین مقاصد سرمایه گذاری در منطقه است هر چند هنوز مسئولان قدم های مناسبی برای حمایت از ویژگی های مهم این شهرستان برنداشته اند.
از تعداد ۱۰۸ واحد تولیدی صنعتی در نقده ۲۵ واحد نیمه فعال و ۱۷ واحد دیگر کاملا تعطیلند.
شهرستان نقده با داشتن ۲۶ معدن عنوان قطب معدن استان را یدک می کشد، تعداد معادن فعال نقده به ۱۷ واحد می رسد که با تولید سنگ های معدنی مثل سلیس، مالون، آهک، لاشه، مرمریت، انواع شن و ماسه و مصالح کوهی و همچنین سنگ مرمر صورتی که بصورت خام به کشورهای ترکیه، چین و ایتالیا صادر می شود دورنمای روشنی از توسعه را ترسیم می کند و این در حالیست که هم اکنون میزان سرمایه گذاری در معادن نقده به بیش از ۳ میلیارد تومان می رسد.
اداره صنعت، معدن و تجارت نقده نیز با مطالعه بخش های قابل سرمایه گذاری نقده ۶ راهکار ارائه کرده است از جمله طرح احداث مجتمع فرش دست باف( با توجه به اینکه ۵۵۰ کارگاه فرش در این شهر فعال است)، احداث مجتمع خودرویی که با مشارکت بخش خصوصی، اتحادیه صنفی و شهرداری قرارداد آن منعقد شده، احداث میدان میوه و تره بار بصورت متمرکز در جاده نقده به محمدیار.
هر چند نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی در گزارش هنگام ارائه گزارش عملکردش بدون توجه به زیرساخت های ذاتی نقده، توسعه اشنویه را در اولویت خودش قرار داده است اما حتی توجه به بخش کوچکی از قابلیت های سرمایه گذاری نقده می تواند این شهر را به سرعت در جاده پیشرفت قرار دهد.
استاندار آذربایجان غربی در آذرماه امسال با اشاره به فعالیت ۲۸۰۰ واحد تولیدی استان، از تعطیلی ۱۲۴۵ واحد تولیدی صنعتی خبر داد، یعنی حدود ۴۵درصد.
یک ماه بعد نیز معاون برنامه ریزی و اقتصادی استاندار با استناد به آمار متفاوت دیگر، تأکید کرد که ۷۵درصد واحدهای تولیدی استان تعطیل شده اند و هم اکنون ۱۱۸هزار تحصیلکرده بیکار در استان وجود دارد.
استاندار آذربایجان غربی قصد دارد حداقل ۸۵۰ واحد تولیدی در سطح استان را دوباره احیاء کند تا به گفته خودش برای ۱۸هزار نفر فرصت شغلی ایجاد شود اما معاون برنامه ریزی وی می گوید برای آنکه ۳۸۸ واحد تولیدی راکد را احیاء کنند به هزار میلیارد اعتبار نیاز است.
اکنون مسئولان دولتی با ناامید شدن از اقتصاد نفتی، در حال فعال کردن استعدادهای خدادادی منطقه هستند تا رونق اقتصادی دوباره به آذربایجان غریب برگردد.