هادی بهادری: مسئولین در احیای دریاچه اورمیه اندر خم یک کوچه باقی ماندهاند!
- توضیحات
- منتشر شده در سه شنبه, 15 ارديبهشت 1394 00:08
آذوح: معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: هنوز با گذشت این همه مدت و برگزاری سمینارها و همایش ها هنوز مسئولان به نظر واحد و راهکارهای عملی تر برای حل هرچه سریعتر این بحران نرسیده اند.
هادی بهادری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سطح تراز دریاچه اورمیه به صورت روزانه رصد می شود اظهار داشت: بر اساس آخرین برآورد امروز سطح تراز دریاچه اورمیه به ۱۲۷۰.۶۵ متر رسیده است که در مقایسه با مدت زمان مشابه پارسال ۵ سانتیمتر کاهش نشان می دهد.
وی با اعلام اینکه این در حالی است که سطح تراز دریاچه اورمیه در مقایسه با ابتدای سال زراعی جاری ۶۰ سانتیمتر بالا آمده است عنوان کرد: بارندگی های مناسب به همراه اجرای طرح های احیا یکی از عوامل بالا آمدن سطح آب دریاچه بوده است.
بهادری با اشاره به رها سازی ۱۳۷ میلیون متر مکعب آب پشت سدهای استان به دریاچه اورمیه در اسفندماه سال گذشته ادامه داد: امسال نیز بخشی از آب پشت سدهای استان به دریاچه اورمیه رهاسازی می شود اما بسته زمان و شرایط خواهد بود تا شاهد هدررفت آن نباشیم.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به تشدید اجرای طرح های احیای دریاچه اورمیه گفت: متاسفانه تابستان امسال شاهد هوای گرم خواهیم بود و این یعنی به این وضعیت نباید دلخوش بود که دریاچه اورمیه وضعیت بهتری داشته باشد.
بهادری در خصوص تزریق اعتبارات طرح های احیای دریاچه اورمیه نیز افزود: هم اکنون اعتبار پروژه های شرکت آب منطقه ای، آب و فاضلاب در مجموع وزارت نیرو تخصیص داده شده و طرح ها با قوت بیشتر در حال اجرا هستند.
وی همچنین خواستار همکاری و مساعدت مردم و کشاورزان در خصوص صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف آب شد و اعلام کرد: بدون مشارکت همگانی و مردمی احیای دریاچه اورمیه مشکل خواهد بود.
نزدیک دو دهه است دریاچه اورمیه آهنگ خشک شدن را طی می کند که یک دهه آن به توجهی مسئولان گذشت تا اینکه در سالهای اخیر همایش های بین المللی، ملی و استانی برگزار شد حتی شورای منطقه ای مدیریت حوضه آبخیز دریاچه اورمیه نیز تشکیل و طرح های مختلفی در این سالها تدوین شد ولی با گذشت این همه سال هنوز مسئولان و کارشناسان اندر خم یک کوچه اند چرا که آمارها، طرح ها و نظرات کارشناسی تفاوت های فاحشی با یکدیگر دارند.
برخی کارشناسان پایین بودن راندمان آب در بخش کشاورزی و مصرف بالای این بخش و کارشناسان حوزه کشاورزی سدها را از عوامل خشک شدن دریاچه اورمیه عنوان می کنند. این در حالی است که هنوز با گذشت این همه مدت و برگزاری سمینارها و همایش ها هنوز مسئولان به نظر واحد و راهکارهای عملی تر برای حل هرچه سریعتر این بحران نرسیده اند.