کلانتری: با این روند عجب شیر و شهرستانهای همجوار به طور کلی خشک خواهد شد

آذوح: عیسی کلانتری گفت: متاسفانه دانشگاه های علوم پزشکی تبریز و اورمیه در انجام وظیفه خودشان کوتاهی کرده و تا امروز حتی یک قدم هم برنداشته اند.
به گزارش ایسنا، دبیر ستاد احیای دریاچه اورمیه در کرسی آزاد اندیشی احیای دریاچه اورمیه که با حضور نماینده ویژه رئیس جمهور، مدیران محلی و استانی و نمایندگان تشکل های غیردولتی در دانشگاه بناب برگزار شد، گفت: دستگاه‌های اجرایی باید امسال آستین بالا بزنند. سازمان های آب منطقه ای و جهاد کشاورزی ۹۰ درصد کارها را بر عهده دارند.
عیسی کلانتری گفت:  دانشگاه های علوم پزشکی تبریز و اورمیه که مسئول بررسی اثرات منفی ناشی از خشکیدن دریاچه اورمیه بر روی سلامت اهالی منطقه بودند در انجام وظیفه خودشان کوتاهی کرده و تا امروز حتی یک قدم هم برنداشته اند و من از آنها گله مند هستم.
نماینده ویژه رئیس جمهور در ستاد احیای دریاچه اورمیه همچنین خاطرنشان کرد: این ستاد هیچ چیزی برای پنهان کاری نداشته و بر خلاف دولت قبلی مصمم است شفاف سازی کند.
کلانتری با اشاره به تهدیدهای جدی بحران کم آبی در کشور، گفت: دولت ها و ملت در سال‌های گذشته دست به دست هم دادند و دریاچه اورمیه را خشکاندند الان هم ما باید احیاء کنیم و مطالعات نشان می دهد این کار شدنی است اما عزم ملی و جدی را طلب می کند.
وی تاکید کرد: دولت یازدهم روی قول های خود درباره احیای دریاچه اورمیه ایستاده و امروز اعلام می کنیم با اجرایی کردن راهکارهای ۲۶ گانه ملی در سال آبی ۱۴۰۳ ، دریاچه ارومیه را به سطح اکولوژیک رسانده و با تزریق ۱۵ میلیارد مترمکعب آب به دریاچه، وسعت آن را به ۴ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع می رسانیم تا مردم از دست طوفان های نمکی راحت شوند.
به گفته کلانتری سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب آب به منابع زیرزمینی افزوده می شود اما در عین حال ۵۵ میلیارد متر مکعب برداشت می شود.
دبیر ستاد احیای دریاچه اورمیه اظهار کرد: این دریاچه هم اکنون دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد و حداقل باید ۹ ماه از سال را پرآب باشد تا شکل اولیه خود را حفظ کند.
به گفته کلانتری در سال‌های گذشته یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب از آب دریاچه اورمیه را توسعه ناپایدار کشاورزی بلعیده است.
کلانتری همچنین با اشاره به اینکه ۴۰ درصد حق برداشت آب‌های ذخیره شده، مجاز و مازاد آن غیرمجاز است، گفت: به طور متوسط مردم سالانه ۷۰ درصد آب ذخیره شده را برداشت می کنند و به مصارف مختلف می رسانند.
وی تصریح کرد: اگر این روند ادامه پیدا کند ۸ سال دیگر شهرستان عجب شیر و سایر شهرستانهای همجوار به طور کلی خشک خواهد شد.
کلانتری همچنین طرح انتقال آب از دریای خزر به دریاچه اورمیه را به لحاظ دلایل علمی غیر ممکن دانست و گفت: این کار ممکن نیست چون املاح دریاچه اورمیه کلراته و دریای خزر سولفاته بوده و امکان اشباع و ترکیب آنها وجود ندارد و علاوه بر آن عملیات انتقال آب باید یکصد مترمکعب در ثانیه پمپاژ بشود که ۲۵ سال زمان و ۱۵ میلیارد دلار هزینه و ۳ میلیون تن لوله فولادی لازم دارد.
به گفته وی ۹۰ درصد آب مورد نیاز برای احیای دریاچه ارومیه از استان آذربایجان غربی و بقیه از استان آذربایجان شرقی تامین خواهد شد.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn