حمله‌ نیروهای داعش به شهر سامرا در عراق

آذوح: شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" از سه منطقه‌ مختلف به شهر سامرا حمله کرده و با نیروهای شیعه درگیر شدند. چندین نفر در درگیری‌ها کشته و زخمی شده‌اند. سامرا از مهم‌ترین شهرهای مذهبی و شهر مقدس شیعیان عراق محسوب می‌شود.
شنبه (۲۸ فوریه) نیروهای انتحاری گروه "دولت اسلامی" به شهر سامرا در استان صلاح‌الدین عراق حمله کردند.
مقامات امنیتی شهر و شاهدان اعلام کرده‌اند که حمله در ساعت ۵:۳۰ صبح آغاز شد. دو عامل انتحاری عضو داعش خودروهای بمب‌گذاری شده خود را در یکی از مناطق شمالی شهر منفجر کردند و درگیری میان آن‌ها و نیروهای شیعه‌مذهب در شهر سامرا آغاز شد.
همزمان یک عامل انتحاری دیگر در یکی از مناطق جنوبی شهر سامرا خودروی خود را منفجر کرد. نفرات دیگر داعش نیز در مناطق غربی شهر به نیروهای امنیتی حمله‌ور شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هزاران نفر از نیروهای شیعه‌ موسوم به "حشد شعبی" یا "کمیته‌ بسیج مردمی" در سامرا و نواحی اطراف برای دفاع از این شهر مهم عراق جمع شده‌اند. این گروه بعد از فتوای آیت‌الله سیستانی برای دفاع از عراق در برابر گروه تروریستی "دولت اسلامی" تشکیل شده و بیشتر اعضایش شیعه مذهب‌اند.
مقامات یکی از بیمارستان‌های اصلی شهر سامرا به رویترز گفتند که اجساد دست‌کم ۳ عضو "حشد شعبی" به بیمارستان انتقال داده شده و ۶ تن دیگر نیز زخمی و در بیمارستان بستری شده‌اند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس تعداد کشته‌شدگان را به نقل از مقامات پلیس ۹ نفر گزارش کرد.
در شهر کوچک الاسحاق در ۲۰ کیلومتری سامرا نیز درگیری‌های پراکنده‌ای بین شبه‌نظامیان داعش و نیروهای "کمیته‌ بسیج مردمی" رخ داد. تک‌تیراندازان عضو "دولت اسلامی" در این درگیری ۲ تن از نیروهای بسیج مردمی را به قتل رساندند.
نخست‌وزیر عراق: داعش قصد فروش عتیقه‌جات موزه‌ها را دارد
در حالی که ویدئو و تصاویر عملیات ویران‌سازی آثار باستانی موزه‌ موصل به دست نیروهای "دولت اسلامی" کماکان درسایت‌های خبری هم‌رسانی می‌شود، نخست‌وزیر عراق به این اقدام "دولت اسلامی" واکنش نشان داد.
حیدر عبادی نیروهای داعش را "تروریست‌های نماد بربریت" دانست و گفت مقامات دولتی عراق اطلاع دارند که داعش همه‌ مجسمه‌های ارزشمند این موزه را تخریب نکرده و قصد قاچاق و فروش باقی آثار باستانی را دارد.
فروش عتیقه‌جات و آثار باستانی سوریه و عراق، در کنار فروش نفت و غارت دارایی‌های بانکی مناطق متصرفی، یکی از راه‌های اصلی تامین منابع مالی داعش است.
نخست‌وزیر عراق جامعه‌ بین‌الملل را فرا خواند تا به فکر حفظ بازمانده‌ آثار باستانی و هویت فرهنگی عراق باشند. عبادی تاکید کرد که دولت عراق فهرستی از آثار را تهیه کرده است و این آثار به هرکجا که قاچاق شوند، دولت عراق با کمک‌های بین‌المللی رد آنها را دنبال و با متخلفان برخورد خواهد کرد.
عبادی که در نشستی خبری به مناسبت بازگشایی موزه‌ تاریخ عراق در بغداد سخنرانی می‌کرد، از شورای امنیت و سازمان ملل متحد و همه‌ افرادی که "دلشان برای صلح می‌تپد" خواست تا برای مبارزه با قاچاق آثار باستانی این کشور به کمک عراق بشتابند.
عبادی که با خشم درباره‌ این عملیات تخریب آثار باستانی داعش حرف می‌زد، گفت:«لعنت بر داعش و دست‌های پلید این گروه که با آثار تاریخی ما این چنین کرد
در ویدئویی که "دولت اسلامی" از این عملیات منتشر کرد، نیروهای این گروه تروریستی با پتک و مته و چکش تندیس‌هایی را تخریب می‌کنند که قدمت برخی از آن‌ها به ۳ هزار سال پیش می‌رسد. یکی از مجسمه‌هایی که در موزه‌ نینوای موصل نگهداری می‌شد، از دوره‌ آشوریان بازمانده و از قدیمی‌ترین تندیس‌های جهان به‌شمار می‌رفت.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn