زمان و مکان و نحوه توزیع کوپنهای غذائی اعلام شد
- توضیحات
- منتشر شده در شنبه, 12 بهمن 1392 02:07
وزارت صنعت، معدن و تجارت روز جمعه (۱۱ بهمن/ ۳۱ ژانویه) در اطلاعیه شماره یک زمان و نحوه توزیع سبد کالای مرحله اول را اعلام کرد.
توزیع کمکهای کالایی پیشنهاد مشترک وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور است که به تصویب اعضای دولت رسید.
هیئت وزیران دولت یازدهم در نشست بیستم آذر ماه به منظور "حمایت از برخی اقشار جامعه" با پیشنهاد توزیع سبد کالا موافقت کرد. این کمکها شامل حدود ۱۵ میلیون خانوار میشود.
طیف وسیع سبد کالا بگیران
مطابق این بیانیه، سبد کالا به خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، و مستمریبگیران تأمین اجتماعی و کارگران مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی (با مستمری یا حقوق زیر پنج میلیون ریال) تعلق میگیرد.
خانوادههای کارکنان شاغل و بازنشستهی نیروهای دولتی و خانوادههای طلاب، خبرنگاران و دانشجویان متأهل نیز میتوانند از این کمکهای کالایی استفاده کنند.
بر اساس اطلاعیه وزارت صنعت سبد کالای مرحله اول شامل ۱۰ کیلو برنج، ۴ کیلو مرغ، ۲ بطری روغن مایع، ۲ بسته پنیر ۴۰۰ گرمی و یک شانه تخم مرغ میشود.
نوع برنج سبد کالا مشخص نشده است
نوع برنج سبد کالا مشخص نشده است
دریافت سبد کالا مشروط به ارائه کارت ملی و کارت بانکی سرپرست خانوار است که یارانه نقدی به حساب او واریز میشود. سرپرستان خانوار نیروهای مسلح کالای یارانهای را با ارائه "حکمت کارت" دریافت میکنند.
وزارت صنعت به کسانی که کارت بانکی ندارند توصیه میکند با مراجعه به بانکی که در آن حساب یارانه دارند درخواست صدور کارت بانکی کنند.
راهنمای اینترنتی مراکز توزیع
دریافت سبد کالا از فروشگاههای سپه و شهروند برای عموم آزاد است و فروشگاههای امکان به کارگران، اسکاد به کارکنان دولت و اتکا به نیروهای مسلح اختصاص دارد.
به گزارش وزارت صنعت فروشگاههای رفاه برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در نظر گرفته شده و فروشگاههای اتحادیه فرهنگیان از روز یکشنبه آماده توزیع سبد کالا میان فرهنگیان و دیگر قشرهایی خواهد بود که شامل این کمکها میشوند.
بر اساس این اطلاعیه، فهرست و نشانی مراکز توزیع در پایگاه اینترنتی yaranehkala نیر در دسترس است و شهروندان میتوانند در صورتی که به مشکلی برخوردند از هر نقطه ایران با تلفن گویای شبانه روزی ۱۲۴ تماس بگیرند.
پیشتر برخی رسانهها به نقل از شماری از اعضای دولت یازدهم تاریخ شروع توزیع یارانههای کالایی را ۱۲ بهمن ماه اعلام کرده بودند.
"سیاست کوینیزم گداپروری"
توزیع کمکهای کالایی، از زمانی که بحث آن مطرح شد با انتقادهای مختلفی روبرو بوده است. حمید رسایی، نماینده اصولگرای مجلس، هشتم بهمن ماه این اقدام را بازگشت به "سیاستهای کوپنیزم گداپروری" خواند.
عضو جبهه پایداری در یک تذکر آئیننامهای با انتقاد از مسئولانی که "قبلا پرداخت یارانه نقدی را گداپروری میدانستند" پرسید:. «چرا اکنون دادن سبد کالا به مردم گداپروری نیست؟»
برخی از مسئولان پرداخت یارانه نقدی را گداپروری میدانستند
برخی از مسئولان پرداخت یارانه نقدی را گداپروری میدانستند
علی ایرانپور، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز دهم دیماه در گفتگو با سایت خبری تسنیم از دولت گلایه میکند که چرا سبد کالا به کشاورزان که به علت "خشکسالی و کاهش درآمد، یک قشر نیازمند حمایت دولت هستند" تعلق نمیگیرد.
قرار است تا پایان سال دوبار سبد کالا توزیع شود. برخی از ناظران معتقدند که انگیزه این کار دولت میتواند دلخوش کردن مردم در آستانه افزایش بهای حاملهای انرژی باشد.
سبد حمایتی با برنج آلوده؟
شماری از نمایندگان مجلس نیز به دولت انتقاد میکنند که چرا همزمان با شعار حمایت از تولید داخلی از برنج هندی در سبد کالا استفاده میکند که خبرهای فراوانی درباره آلوده بودن آن منتشر شده است.
پیشتر گزارشهایی نیز درباره واردات مرغ برای سبد کالا منتشر شده بود که مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام آن را تکذیب کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا مصیب محمدیان شمالی هشتم بهبمنماه گفت: «گوشت مرغ سبد اول کالایی دولت از محل منابع تولید داخلی برای مباشران توزیع و شبکههای استانی سراسر کشور ارسال شده و برای تامین سبد دوم نیز هیچ مشکلی وجود ندارد.»
وزارت صنعت در بیانیه خود نوع برنج سبد کالا را مشخص نکرده که میتواند مؤید هندی بودن آن باشد. محمدیان نیز میگوید که حدود ۶۰ هزار تن گوشت مرغ برای سبد اول کالایی دولت تامین شده که "ممکن است حدود دو تا سه درصد آن از مرغهای وارداتی باشد."
با توجه به تامین نشدن کل مرغ مورد نیاز سبد اول از منابع داخلی، بعید نیست که مسئولان برای تامین ۶۰ هزار تن سبد دوم مجبور به وارد کردن مرغ شوند.